Dropkick Murphys och Wolfmother till Peace & Love

dropkick-murphys-foto-kerry-brett

Fler akter är nu klara för sommarens Peace & Love. Wolfmother, Dropkick Murphys, John Hiatt och det nya svenska hemlighetsfulla projektet Caligola är några av dem. Stolt presenteras även Syster Sol, ett av de största kvinnliga stjärnskotten inom svensk reggae samt ännu fler fina akter idag.

Med släppet idag har nu ett trettiotal akter presenterats. Innan allt sätter igång kommer mer än 150 musikakter att ha avslöjats till någon av festivalens 9 scener i sommar.

Peace & Love 2012 äger rum i Borlänge 26 -30 juni. Temat är En Ny Värld.

Wolfmother ställde tyvärr in 2010 och vi har gjort allt för att få hit dem igen. Nu kommer de äntligen tillbaka. Vi är även särskilt stolta över att kunna presentera livekanonen Dropkick Murphys, säger presschef Ronny Mattsson.

Alla akter i dagens släpp:
Wolfmother (AU) Exklusivt
Dropkick Murphys (US)
Caligola
John Hiatt (US) Exklusivt
Evidence (US) Exklusivt
Syster Sol
Stiko Per Larsson
Hazlius Hedin
Daniel Norgren
Shilovatt

Wolfmother skulle spelat 2010 på Peace & Love men var då tyvärr tvungna att ställa in hela turnén. Hårdrockarna från Australien har under de senaste åren dragit jorden runt och bjudit på en strålande show med influenser från tidig hårdrock som Led Zeppelin och Deep Purple blandat med modernare inslag. Nytt album väntas från Wolfmother under 2012.

Från Boston kommer en av de kanske bästa liveakterna inom nutida Celtic punk, en blandning av irländsk folkmusik och punk. De går under namnet Dropkick Murphys, bildades 1996, har haft en låt med i Scorseses film Departed och gästas av Bruce Springsteen på senaste albumet Going out in style som kom tidigare i år. De är kända som en stor liveupplevelse.

Årets mest mystiska konstellation, Caligola, kommer till Peace & Love. Hemlighetsmakeriet har varit stort men vi har lyckats lista ut att det handlar om de gamla trotjänarna Gustaf och Björn från Mando Diao tillsammans med bröderna Salazar från The Latin Kings. Första singeln ”Sting of Battle” släpptes tidigare i år och har spelats flitigt på radion.

Redan från starten 1972 har John Hiatt varit kritikernas favorit och producerat mängder av skivor, den senaste kom 2011 och bär namnet Dirty Jeans and Mudslide Hymns. Hiatt har tolkats av storheter som Bob Dylan, Ry Cooder, B.B. King, Joan Baez, Iggy Pop, Nick Lowe, Jewel, Chaka Khan, Bonnie Raitt och Joe Cocker. John Hiatt är en av de mest respekterade musikerna i USA.

Hip hop-akten Evidence från Los Angeles har under de senaste åren rört om i grytan som kallas den amerikanska hip-hopen och producerat alster som har fått kritiker och publik att höja på ögonbrynen. Evidence började som graffitiartist men efter hand tog producerandet och rappandet över, nu är han en av Amerikas vassaste. Han är även medlem i hip hop-gruppen Dilated Peoples.

Isabel Sandblom är Syster Sol och har varit ett namn i reggaesvängen en längre tid. Hon är den första svenska kvinnan som satsat på en solokarriär inom reggaescenen. Det andra albumet Kichinga! släpptes tidigare i år.

Stiko Per Larsson är dalkarlen som under de senaste åren spelat på Peace & Love otaliga gånger och dessutom slagit publikrekord på P&L-scenen Tropico. Även i år ger han sig ut på vandringsturné, den här gången från Trondheim till Stockholm så vi välkomnar en förhoppningsvis vältränad spelman till Peace & Love 2012.

Två av Sveriges mest etablerade folkmusiker, Esbjörn Hazelius och Johan Hedin, sammanstrålar till en duo och kommer till Peace & Love. Hazelius Hedin musicerar med en innerlighet som lämnar få oberörda.

Daniel Norgren har de senaste åren rönt framgångar med sina smått originella liveframträdanden. Daniel kompar sig själv med elgitarr, baskagge, virveltrumma, bjällror, munspel, kazoo, blåshorn och sång. Musiken kan bäst beskrivas som tidig blues med mängder av nyare influenser.

Vinnarna i musiktävlingen Garagerocken spelar varje år på Peace & Love. I år var det skatepunkarna i Shilovatt som blev värdiga vinnare i en hård batalj. En enig jury beskrev dem som ”energiskt på flankerna, bra genomtänka låtar och att de kan sin genre utan och innan.” Stilen har blivit beskriven som ”En liten matsked Rock n Roll och fem större matskedar Punk”

Rulla till toppen