Disney letar ny stjärna i Sverige

I höst är det premiär för ungdomsserien ViolettaDisney Channel i Sverige. Tv-serien har på kort tid etablerat sig som ett ungdomsfenomen på flera internationella marknader där programmets musik spelas flitigt även utanför tv-rutan. Inför premiären i Sverige söker Disney nu tillsammans med Universal Music och Spinnup en lokal talang för att spela in seriens svenska ledmotiv.

Tv-serien Violetta följer huvudpersonen med samma namn i allt det som hör tonårstiden till; kompisar, kärlek, familj och drömmar om framtiden. En stor del av historien utspelar sig på den sång- och dansskola som ’Violetta’ går på och musik är en integrerad del i berättelsen där varje avsnitt innehåller flera specialskrivna låtar.

Det känns fantastiskt roligt att Violetta snart kommer hit. Efter succéerna med Hannah Montana och High School Musical har vi väntat på nästa serie med lika stor potential och att döma av vad vi sett på andra marknader har vi nu det i Violetta. I ett sådant sammanhang känns det extra kul att kunna vidareutveckla vårt samarbete med Universal Music för att hitta rätt sångtalang, säger Anna Glanmark, Marknadsdirektör, The Walt Disney Company Nordic.

Arbetet med att identifiera rätt talang för det svenska ledmotivet görs i samarbete med Universal Music genom Spinnup som är en digital distributionstjänst för osignade artister. Det som gör Spinnup unikt är att de osignade artisterna som distribuerar sin musik via tjänsten har tillgång till ett dedikerat team av Spinnup Scouter som söker nya talanger att jobba med, nu även med fokus att hitta Disneys nya stjärna.

”Universal Music har ett fantastiskt samarbete med Disney globalt och i samband med detta uppdrag har vi chansen att ytterligare stärka våra band lokalt. Disney har haft enorma framgångar med att etablera artister via deras serier och då Spinnup har attraherat många talangfulla artister finns stora chanser att finna den stjärna som Disney söker”, säger Mia Forsgren, Commercial Director, Universal Music.

Andra stjärnor som genom åren har vuxit med Disney Channel internationellt är Miley Cyrus, Selena Gomez, Jonas Brothers och Bridget Mendler. I Sverige har Disney bl.a. samarbetat med Molly Sandén, Eric Saade, Ola Svensson och Robin Stjernberg.

Rulla till toppen