Dimmu Borgir avskedar basist och keyboardist

dimmu-borgir

Det norska black metal-bandet Dimmu Borgir har bekräftat att de gått skilda vägar med keyboardisten Øyvind ”Mustis” Mustaparta och basisten / sångaren Simen ”ICS Vortex” Hestnæs. Mustis skickade igår ut ett meddelande där han bland annat berättade att han själv mottagit ett textmeddelande som kort och gott sa adjö till honom.

Sms-avskedet kom efter att Mustis varit medlem i bandet i drygt 10 års tid och enligt honom själv skrivit en hel del material till bandets mycket framgångsrika album ”Puritanical Euphoric Misanthropia” och ”In Sorte Diaboli”. Han har den senaste tiden undersökt varför dessa låtar inte registrerats ordentligt i hans namn vilket helt har utelämnats. Enligt honom själv fanns det allvarliga kommunikationsproblem inom bandet och han planerar nu att gå till rättegång.

Mustis har också antytt att ICS Vortex blivit avskedad via mail. Hans avsked har bekräftats av Dimmu Borgir men han har ännu inte gett någon egen kommentar till det hela. Även han har varit medlem i bandet i ungefär 10 års tid.

Dimmu Borgirs åttonde och senaste album ”In Sorte Diaboli” släpptes i april 2007 och tog sig upp på andraplatsen på Billboards lista Top Independent Albums. Det åtföljdes av omfattande turnéer i både Europa och Nordamerika.

Dimmu Borgir bildades i Oslo-området 1993 och idag är gitarristen Silenoz och sångaren Shagrath de enda originalmedlemmarna som är kvar i bandet. Under 2008 uppgav Shagrath att bandet tog en paus från låtskrivandet för att koncentrera sig på andra projekt och Mustis tog ett längre uppehåll tillsammans med sin familj i Dubai. Nu skrivs det dock nytt material för ett nytt studioalbum som beräknas släppas någon gång under 2010.

Dimmu Borgir har under tidigare albuminspelningar bland annat arbetat tillsammans med Prags Filharmoniker och Göteborgs Symfoniker.

Rulla till toppen