Dee Snider besöker Göteborg

E-handelsbranschen samlas för tredje året i rad på Lisebergsparken. Förra året kom ca 400 personer och i år kommer ca 500 personer.

Över 25 talare går upp på scenen i Lisebergsteatern under dagen i ett rasande MTV-tempo. Varje talare berör ett ämne under ca 15 minuter. Detta för att besökarna ska kunna få en bred bild av e-handelsmarknaden med sig och många kontaktytor efter bara en dags konferens.

Ehandelsmarknaden växer kraftigt just nu och är Sveriges mest snabbväxande bransch. Huvudarrangörerna bakom Världens farligaste möte i år är e-handelsföretaget Star Republic tillsammans med IT-konsultbolaget HiQ, i skrivande stund tillsammans företagen DIBS, EPiServer, Skrill, InRiver, Klarna, Schenker, Memnon Networks, Svea Ekonomi, WebPower, Unifaun, Brightvision, iCore Solutions, Collector, Jajja, InternetWorld, Paeyer, Payex, Sitevision, Creuna, SEQR, Cloud Nine, Sitescanner, Screen Interaction, och fler partners tillkommer.

”Västsverige har länge varit navet för e-handel med Borås som dragplåster, och därför känns det extra roligt att det finns ett stort e-handelsevent i regionen även på våren som rockar. På hösten har vi ju suveräna Distanshandelsdagen i Borås sedan tidigare som är en institution”, säger Bengt Wessborg, projektansvarig för eventet.

Eventet fortsätter även långt efter sista talarna har varit uppe på scenen. ”Tanken är att mixa kunskap och underhållning, och jag tycker vi lyckas ganska bra” säger Bengt vidare.

Dee Snider är pricken över i:et för eventet. Det är en gammal barndomsdröm som går i uppfyllelse. Jag hade alla Twisted Sisters skivor och Dee var en av de allra största idorlerna. Dee Snider är en av stjärnorna för min gerneration, en av de största, det är minnen från när jag växte upp. Sen att Dee Snider skrivit sin självbiografi helt själv ”A Twisted memoir” som han kallar den, är ju imponerande! Boken skildrar Dees berg-och-dalbane-rockstjärneliv och det kommer bli extremt spännande att höra storyn av Dee själv. Boken är nyutgiven i USA men kommer troligen inom kort med en svensk översättning. Det är en fantastisk biografi, en av de allra bästa.

Och så den självklara frågan: Vad har hårdrock med e-handel och göra? ”Haha, det finns inget i Sverige som rockar hårdare än e-handel just nu” menar Bengt Wessborg. E-handen och rockstjärnan Dee på samma ställe, det blir sprängstoff säger Bengt vidare. ”Det kommer att kännas som man har bredbandsuppkoppling till Gud. Och självklart kommer vi att sjunga ´Were not gonna take it´också. Kanske viktigast av allt den 21 maj avslutar Bengt.

Förra året kom megaförfattaren Neil Strauss från Los Angeles som då precis släppt sin senaste bok ”Everyone loves you when youre dead” och som även gett ut böckerna om Mötley Crue, Marilyn Manson med flera.. Se hela talet här; http://www.youtube.com/watch?v=fRNU7CMY3vk – redan över 6 000 visningar från över 100 olika länder.

Moderatorer i år är chefredakötren Magnus Höij från Internet World tillsammans med Dessie som sidekick, Sveriges just nu näst största privatbloggare med nästan 1 miljon besökare per månad.

Rulla till toppen