Dead By April byter ut sångare

Igår kväll meddelade Dead By April på sin hemsida att bandet ersätter tidigare sångare Jimmie Strimell med Christoffer ”Stoffe” Andersson. Bandet kommunicerar själva detta enligt nedan:

Hej alla,

Först och främst vill vi be er om ursäkt för att vi inte har kommenterat ryktena som florerat på nätet senaste veckorna.

Vi är djupt ledsna över att meddela att Jimmie Strimell inte längre kommer vara en del av Dead By April. Anledningen till detta beslut är Jimmies privata problem. Hans problem har påverkat bandet i för många år och vi har verkligen försökt allt för att få detta att fungera.

Vi har senaste tiden t.o.m gått i gruppterapi tillsammans för att få in ärlighet och uppriktighet i gruppen. Eftersom ingenting förändrats trots dessa försök så fanns det ingen annan väg framåt än att fortsätta utan Jimmie. Vi är urless på att inte veta om han dyker upp till gig eller inspelningar och vi är less på den dåliga stämning som rådit i bandet under lång tid. Det kom till slut till en punkt där vi inte kunde befinna oss i samma fordon.

Vi vill i detta uttalande också poängtera att Dead By April som band är emot droger – ett viktigt statement för oss att poängtera i en tid där många av våra fans är unga.

Med oförglömliga minnen och en bitvis fantastisk tid ihop vill vi tacka Jimmie för dessa år.

Vi hoppas på ert stöd och förståelse för vårt beslut; vi skulle aldrig tagit detta beslut om det inte varit vårt enda val.

Med detta sagt vill vi också komma med lite nya goda nyheter. Vi har funnit en ersättare och vill för er introducera Christoffer ”Stoffe” Andersson, som tidigare varit vikarie i Sonic Syndicate och varit med i Marcus Wessléns andra band By night. Han är levande, peppad och det var många år sedan vi var så här peppade! Han är helt fantastisk!

Stoffe är en fast medlem i bandet och kommer vara en del av framtida gig och inspelningen av skivan vi just nu spelar in. Dead By April är här för att stanna och den kommande turnén kommer att äga rum. Just nu spelar vi in vad som kommer bli vårt tredje album.

Vi kommer ge ut en EP i maj för att supporta vår stora europeiska turné och vi hoppas att se er alla där!

Reagera gärna, dela era tankar och känslor om detta beslut, om ni har frågor så kommer vi göra vårt bästa att besvara er alla.

Tack för allt, ni är bäst, vi kommer älska er för alltid.

/ Pontus, Zandro, Marcus, Stoffe & Alex

Rulla till toppen