David Lindgren släpper nytt album

Etta på svenska albumlistan, en av förra årets största radiohitar och ett fullbokat turnéschema. Så såg David Lindgrens 2012 ut efter det stora genombrottet med låten ”Shout It Out” i förra årets Melodifestival. I år följde han upp succén då han nyligen stod på scenen på Friends Arena, där han tävlade i Melodifestivalens final med bidraget ”Skyline” – en låt som nu dominerar radiolistorna.

Nu är David Lindgren aktuell med albumet ”Ignite The Beat” som släpps den 3 april. På det har han bl.a. samarbetat med låtskrivare som Darin Zanyar, Linnea och Joy Debb (årets vinnarlåt ”You” i Melodifestivalen), Peter Boström & Thomas G:son (”Euphoria”) samt hitproducenten Tony Nilsson (Agnes, Danny Saucedo, Darin m.fl.). Det nya albumet ”Ignite The Beat” har samma känsla och sound som debutalbumet men med ännu mer popinslag.

Den här gången har vi haft tid att verkligen jobba igenom låtarna och vi har fått fram en fantastisk popplatta som andas dans och energi, säger David Lindgren.

Inspelningarna av albumet inleddes förra sommaren i klassiska X-Level Studios och delar av stråkarrangemangen har spelats in i Benny Anderssons Rixmixningsverket. Albumet är det andra i ordningen och följer upp den storsäljande debuten ”Get Started” som släpptes 2012.

David kommer att vara aktuell med Diggiloo-turné och även Ladies Night, tillsammans med bl. a Eric Saade. Dessutom debuterar han som programledare i ett eget program på SVT:s Barnkanalen samt gör debut på bioduken i filmen ”Hallåhallå”.

Rulla till toppen