David Lemma släpper nytt album

david-lemmaDen svenska soulartisten David Lemma kommer att släppa sitt femte album ”Rebound” den 21 oktober genom Dextra / Border och berättar själv följande historia om sitt senaste alster:

”Min 5:e studioplatta och 11 nya spår. Så gott som alla av dem kretsar kring revansch, upprättelse och en fåfäng önskan att vrida tillbaka tiden. Så låt mig nu berätta hur det gick till. Hösten 2008, just som den historiska amerikanska presidentkampanjen gick mot sin rafflande upplösning, åkte jag tillbaka till New York. Nästan exakt 9 år tidigare hade jag tagit beslutet att lämna samma stad. Efter en tumultartad tid med brutna kontraktsförhandlingar med Pallas Records, en färdig platta som aldrig gavs ut, och en lång, lång väntan beslöt jag mig för att det var dags att packa väskan och sticka. Jag köpte den största kappsäcken jag hittade och det som inte fick plats lämnade jag hos vänner. Och vad var det jag fick med mig hem? Tre år av ovärderliga erfarenheter och en plattform för det som skulle komma att bli debutskivan Morning Train. Men nu, hösten 2008, kändes kvarteret i Brooklyn som ett återfunnet hem. Och jag kunde inte valt ett bättre tillfälle. Folk dansade på gatorna natten när Obama valdes till president, och känslan av pånyttfödelse var allestädes närvarande. Låtarna till det som skulle bli Rebound kom i rask takt. När jag återvände till Göteborg ringde jag upp Petter Eriksson och sen spelade vi in dem tillsammans i hans studio under våren.

Skivan kretsar kring återkomster och returer. Erfarenheter förklädda till förluster. Ett litet steg tillbaka och två stora steg framåt. Karaktärer som nostalgiskt betraktar det förflutna, men som halvhögt mumlar att ännu är sista ordet inte sagt. Där någonstans rör sig de här sångerna. Självupplevt? Vem kan svara nej? Begreppet Roots Music håller på att bli allt vanligare. Jag har alltid sysslat med Roots Music, och det känns skönt att nu ha en lagom bred etikett att kunna fästa på mina skivor. Rebound är en fortsättning på samma stig. På den här plattan har jag både haft hjälp av gamla kära bekanta (Stefan Wingefors, Matti Ollikainen, Johan Håkansson mfl ) och nyare kamrater (gitarrmästare Bengan Blomgren, utsökta trumslagaren Andreas Werlin från Wildbirds & Peacedrums mfl). Henrik Cederblom och Per Stålberg (från Division of Laura Lee) tittade båda förbi studion när vi behövde lite mer krut. Och som en bonus kunde jag inte låta bli att göra en remake på en av de låtar jag spelat in i New York för snart 10 år sedan. Titiyo och Marcus Berg (Kultiration) lånade sina röster till den låten. Petter Eriksson har förstås varit viktigast. Han har spelat in och hjälpt mig att producera denna min femte platta. Och det känns bättre än någonsin om jag får säga det själv!”

Rulla till toppen