Dark Funeral-trummis och Emperor-grundare samarbetar

the-wretched-end

Samoth, gitarrist och grundare av det inflytelserika norska black metal-bandet Emperor, en av Nordens stora metalexporter, har slagit sig ihop med basisten Cosmo från Mindgrinder och den svenska trummisen Nils Fjellström, känd från Dark Funeral, In Battle och Aeon. Det nya bandet heter The Wretched End och de har nyligen gått in i studion för att spela in sitt debutalbum som kommer att släppas någon gång nästa år. Trummorna spelades dock in redan i september vid Strand Studio i Oslo. Vem som ska hantera mikrofonen i bandet har ännu inte bekräftats.

Några låttitlar från det kommande albumet är som följer:
* Zoo Human Syndrome
* Red Forest Alienation
* Residing in Limbo
* The Human Corporation
* Numbered Days
* Of Men and Wolves
* The Juggernaut Theory
* Last Judgement

Enligt utsago ska musiken vara en blandning av death och thrash metal med mycket gung i och influenser både från genrens klassiker och mer moderna tongångar.

Samoth och Cosmo har tidigare arbetat tillsammans i dödspunk-projektet Scum tillsammans med Happy Tom från Turbonegro och den amerikanska sångaren Casey Chaos från Amen. Cosmo spelade även bas för Samoths nya moderna dödsmetallband Zyklon när de turnerade i Europa tillsammans med Morbid Angel 2001.

Rulla till toppen