Dansbandseliten kommer till Kulturkalaset

scotts

Nu är det spikat. Bland artisterna till Kulturkalasets dansbandsyra på Packhuskajen finns några av Sveriges just nu hetaste dansband. Under hela fem dagar ska det buggas loss till bland annat Scotts, Larz Kristerz, Barbados och Thorleifs.

Dansbandsyran drar igång redan på Kulturkalasets första dag tisdagen den 11 augusti.

Först ut på scen är Scotts, Lidköpingsbandet som gjort sig kända från Dansbandskampen och Melodifestivalen. Under inledningskvällen ses även Göteborgs Killkör presentera en kompott och tolkning av kända dans och schlagerlåtar på scen.

På onsdagen delar de flerfaldigt prisbelönta hitmakarna Barbados scenen med Bhonus, bandet med stämsång och en repertoar från 50-talet fram till idag. På torsdagen följer kultbandet Thorleifs med 47 år och över tre miljoner sålda skivor i bagaget liksom Flamingo, som slog igenom redan 1966.

Under fredagen och lördagen förlängs dansyran med en timme fram till 00.30. Då spelar Larz Kristerz som blev hela svenska folkets favoriter när de med sina 70-tals inspirerade framträdanden tog hem vinsten i Dansbandskampen 2008. Också High Lights med frontfiguren Andreas Wistrand, känd från Fame Factory, syns på scenen under fredagen.

Dansbandsprogrammet avslutas på lördagen med Wizex som idag frontas av sångerskan Anna Sköld och 20-årsjubilerande Arvingarna.

Och kan man inte dansa, kan man lära sig! Flera av dagarna erbjuds danskurser av olika slag. Bland annat i line-dance, bugg och salsa. Alla åldrar är välkomna och inga förkunskaper krävs.

För detaljerat program se www.goteborg.com/kulturkalaset.

Rulla till toppen