Dags att ansöka om Ted Gärdestadstipendiet

Förra året gick Ted Gärdestadstipendiet, 40 000 kr, till Filip Åhlman. Nu är det snart dags att utse 2013 års stipendiat. Unga kompositörer och artister kan ansöka fram till och med 25 februari 2013.

Ted Gärdestads Minnesfond delar varje år ut ett pris i form av ett stipendium om 40 000 kr. Syftet är att stödja och uppmuntra unga kompositörer och artister.

Filip Åhlman, förra årets Ted Gärdestadstipendiat, har jobbat hårt i den lilla hemmastudio stipendiet fick finansiera. I februari släpper han den nya singeln ”Aldrig mer”.

Jag har skrivit och spelat in massor av låtar under året. Förhoppningsvis landar de i ett album senare under 2013, säger Filip Åhlman.

Ted Gärdestads minnesfond är grundad av Kenneth Gärdestad och Janne Schaffer och stipendiet administreras av SKAP. Ted Gärdestad var medlem i SKAP och mottog själv SKAP-stipendium 1975.

Riktlinjer för ansökan:

  • Sökanden ska vara högst 25 är
  • Sökanden ska skriva text och/eller musik
  • Text ska vara på̊ svenska
  • Ett personligt brev, där det framgår på̊ vilket sätt sökanden verkar i Ted Gärdestads anda och vad pengarna kommer att användas till, ska bifogas ansökan
  • Till ansökan ska bifogas 3 ljudande exempel av god teknisk kvalitet

Ansökan skickas till SKAP, Box 17092, 104 62 Stockholm. Märk kuvertet “Gärdestadstipendiet”. Ansökningsperioden pågår till och med 25 februari 2013.

Rulla till toppen