Clutch till Stockholm i november

clutch-2009

Förra årets Clutch-konsert var en manlig och skäggig sammanslutning som Musiklandet sammanfattade som ” Förstklassig jam i skäggets tecken”. När Clutch nu kommer tillbaka till Sverige den är det med nya albumet ”Strange Cousins From The West” i ryggen. 15 november är datumet, Debaser Medis i Stockholm är scenen, bluesdoftande rock är genren. Biljetterna släpps den 14 september!

Clutch är nu inne på sin nionde fullängdare och genom åren har en hel del hunnits med. Det har spelats allt från hård metallisk rock till hardcorepunk och det har dragits paralleller till mytologi och religion. Idag landar de i en intelligent del av rockvärlden med tydliga dragningar åt blues-hållet.

Clutch är ett kritikerrosat band. Det mesta de släppt ifrån sig har mottagits med ovationer, 2007:s ”From Beale Street to Oblivion” beskrevs av Metal Hammer som ”A future classic” och om nya ”Strange Cousins From The West” skriver Göteborgsposten ”Amerikanerna Clutch spelar en förrädiskt enkel, bluesgroove-ig hårdrock. Grundläggande rytm, snygga trummor och så Neil Fallons halvskrikna, smarta texter.”.

I november blir det manligt, skäggigt och groovigt på Debaser Medis i Stockholm!

www.myspace.com/clutchband

Konsertinfo:
15.11 Stockholm, Debaser Medis

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Rulla till toppen