Chords och X-Alfonso till Peace & Love

chords

I förra veckans andra bandsläpp offentliggörs nu fyra akter inom hip-hop och reggae. Chords kommer tillbaka efter sin bejublade spelning 2010, Cubanen X-Alfonso gör sin tredje spelning på festivalen, Navid Modiri uppträder under eget namn och Borlänges egen rappare Follow Him To the End of the Desert uppträder på hemmaplan. Peace & Love äger rum 26-30 juni i Borlänge och årets tema är ”En Ny Värld”.

Trots det gått ett tag sen debuten har Chords hållit sig sysselsatt under åren. Han har bland annat rest runt i Skandinavien och Europa samt öst- och västkusten i USA och gjort totalt mer än 150 konserter tillsammans med i första hand Timbuktu & Damn! och Helt Off men även Looptroop Rockers, J-Ro, Mapei och danska houseproducenten Varano. Nu är han tillbaka med nytt album och ny energi.

Kubas största moderna artist gör hat trick i Peace & Lovespelningar. För tredje året i rad kommer han tillbaka till Peace & Love med sin rockdoftande blandning av hip-hop och reggae. X-Alfonso är en grymt inflytelserik artist på Kuba, b la officiell ambassadör för UNICEF samt ansvarig för Peace & Love Havana. 2009 spelade han i sin hemstad Havanna inför 1, 1 miljoner människor i publiken.

Det var inte meningen att Navid Modiri skulle bli musiker. Siktet var inställt på författarskap när Navid skrivit sin första diktsamling och hade en roman på gång. Men så träffade han sju musikaliska killar i Skåne och de hade tålamodet att låta Navid upptäcka sin musikalitet. Sedan dess blev det skivor och energiska spelningar med kompbandet Gudarna. Nu är Navid äntligen tillbaka på scenen, den här gången under eget namn och aktuell med nya ep:n Hopplös.

Follow Him to the End of the Desert är en dedikerad och intill vansinne övertygad vegan och hiphopartist från industristaden Borlänge i Dalarnas mörka skogar. Han är den enda akten i sitt slag. Han har upplyst och predikat live på ställen som Debaser Slussen, Roskildefestivalen och Loppen med sina originella och intensiva liveframträdanden. Han har blivit dissad av Jan Guillou för sitt engagemang i vargdebatten. Den debatten må vara viktig men det är musiken som är drivande och efter en del vinyl-EPs och mixtapes är det i juni dags för första singeln ”Time To Die” från skivan The Dalecarlian Book of the Dead som kommer till hösten.

Rulla till toppen