Caroline af Ugglas värmer upp Arnfestivalen i Götene

Caroline af Ugglas
Caroline af Ugglas

Just när himmelen spricker upp och kvällssolen kommer fram är det dags för Caroline af Ugglas att gå upp som första artist på Arnfestivalens scen. Med stor vit päls, kort-kort klänning och skyhöga platåskor i plast entrar den lilla figuren arenan. Bakom sig har hon ett 5-manna band med gitarrer och fioler.
Med sina stämningsfulla låtar, som gör sig väldigt rätt på den medeltida festivalen, så värmer Caroline upp Arnfestivalen.

Det är kraftfullt, originellt och vackert. Emellan låtarna berättar hon små anekdoter som förklarar hennes texter. Hon räds verkligen inte för att vara personlig, och pratar om allt från sina vänners graviditeter till maskan hon just fått i strumpbyxorna. Historierna blir väl mottagna av publiken som skrattar och visslar.

Konserten blir om möjligt ännu personligare när Carolines man, som spelar gitarr, hoppar in i en av låtarna. Tillsammans framför de en kärleksduett, och bjuder till och med på en liten kyss i slutet.

Sist av allt ger Caroline publiken låten de väntat på; senaste melodifestivalhiten ”Snälla, snälla”. Barnfamiljerna, pop-tjejerna och medeltidsfigurerna i publiken sjunger alla tillsammans, fram tills allra sista versen.

Rulla till toppen