Carly Simon släpper nytt album

carly-simon

Carly Simon, en av de största låtskrivare, kompositörer och artister vi skådat de senaste fyra decennierna, kommer tillbaka den 3 mars 2010 med lanseringen av albumet Never Been Gone som släpps av Iris Records tillsammans med Warner Music.

Carly Simons Never Been Gone kommer att öppna ögonen för en helt ny generation fans när hon återupplivar låtar som har skrivits under hennes långa och enormt framgångsrika karriär. Albumet spelades in i hennes hem i USA, på ön Marthas Vineyard, och innehåller till stor del akustiska arrangemang av Carlys största kompositioner såsom Youre So Vain, Let The River Run och Right Thing To Do.

Benjamin Taylor, Carlys son, var upphovsman till idén och Carly blev genast entusiastisk. Carly Simon förklarar att hon omarbetat var och en av låtarna på albumet och hon hoppas att musiken ska tala för sig själv.

Carly Simon firade gudsonen John Fortes (Fugees) förvandling efter hans fängelsestraff genom att samarbeta med honom i låten ”You Belong To Me”. Att få jobba med vänner och familj som står henne nära har varit bland de mäktigaste ögonblicken i hennes livstid, menar Carly.

Även Sally Taylor, Carlys dotter, medverkar och gör ”Boys in the Trees”.

Albumet är mixat och mastrat av Carlys långtida samarbetspartners Frank Filipetti och Bob Ludwig.

På albumet ”Never Been Gone” har tio av Carly Simons mest älskade och välkända låtar fått ett helt nytt sound. Med på albumet finns även två låtar som aldrig tidigare har släppts.

1) Right Thing To Do
2) It Happens Every Day
3) Never Been Gone
4) Boys In The Trees
5) Let The River Run
6) Youre So Vain
7) You Belong To Me
8) No Freedom*
9) Thats The Way Ive Always Heard It Should Be
10) Coming Around Again
11) Anticipation
12) Songbird*

* Nya låtar

En del av intäkterna från ”Never Been Gone” kommer att gå till Carly Simons musikterapiprogram som är ett samarbete mellan Carly Simon och Berklee College of Music som arbetar för att sprida en helande kraft till samhället genom musik.

Rulla till toppen