Brian Wilson till Sverige i höst

brian-wilson-live-2011I höst gästar Brian Wilson Sverige och den 25 september besöker han Cirkus i Stockholm för en konsert, på vilken han kommer att framföra verk från ”Brian Wilson Reimagines Gershwin” och en ström av de fantastiska hits han haft under hela sin karriär. Biljetterna släpps 28 januari.

Brian Wilson är en av de största kompositörerna i vår tid och hans arbete med Beach Boys, bandet som mer än något annat har satt sin prägel på musikhistorien och populärkulturen, har varit betydande. Med de innovativa melodierna och sångharmonierna på låtar som ”Help Me Rhonda”, ”I Get Around” och dunderhiten ”Good Vibrations” har han för evigt en plats i musikhistorien. ”Pet Sounds” från 1966 är ett mästerverk som är hyllat av både kritiker och publik som ett av världens bästa album.

Efter Beach Boys fortsatte Brian Wilson att skapa musik, med tio soloalbum däribland ”Brian Wilson Presents SMiLE”, ett album han började spela in på sextiotalet men som slutfördes 2004 till jublet från en enig kritikerkår. Wilson har erhållit ett flertal Grammys och sålt flera guld- och platinaskivor. 1988 valdes han in i Rock ’N’ Roll Hall of Fame och erhöll en plats i Songwriter’s Hall of Fame år 2000.

För två år sedan påbörjade Brian Wilson att tolka verk av bröderna George och Ira Gershwin, ett projekt som mynnade ut i ”Brian Wilson Reimagines Gerswhin”, ett album som innehåller både tolkningar samt två nya verk som aldrig hörts förut: ”The Like in I Love You” och ”Nothing But Love”. Albumet placerade sig rakt in på Billboard Jazz Album-listans första plats och applåderas av recensenter världen över.

När Brian Wilson besöker Cirkus i Stockholm den 25 september kommer det att framföras både verk från ”Brian Wilson Reimagines Gershwin” och låtar från hela hans karriär.

Konsertinfo
25.9 Stockholm, Cirkus

Mer information om Brian Wilsons Sverige-spelning

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen