Brian Wilson till Göteborg i augusti

brian-wilson

Brian Wilson är mannen och kraften bakom The Beach Boys framgångar. I slutet av augusti ställer han sig på Konserthusets scen i Göteborg för att genomföra en exklusiv livespelning, fylld med hits från en lång karriär. Biljetterna till släpps den 6 juli.

Han står bakom flera av världens mest bejublade inspelningar. När Brian Wilson, en av våra absolut största producenter och kompositörer, dyker upp på svensk mark i slutet av sommaren är det för att framföra sina största hits. Med en karriär som inte liknar någon annan i ryggen kan vi vänta oss en helkväll i The Beach Boys tecken.

Brian Wilson föddes i Hawtorne, Kalifornien, i en familj där musik var ett självklart inslag. Redan i tonåren skrev han några av de verk som skulle komma att bli världshits, däribland ”Surfer Girl” “In My Room”, “I Get Around”, “Don’t Worry Baby”, ”Fun, Fun, Fun” och “Help Me Rhonda”. 1966 landade The Beach Boys-plattan ”Pet Sounds” i butikerna. Albumet innehöll singlar som ”God Only Knows” och ”Wouldn’t It Be Nice” och kort därefter fick världen även ta del av superhiten ”Good Vibrations”. Samtliga låtar var signerade Brian Wilson, som vid den tiden tillbringade mer tid i inspelningsstudion än med sitt band ute på turné.

Senast Brian Wilson spelade i Sverige var på Kulturbolaget i Malmö 2007. I augusti är det återigen dags för legendaren att ställa sig på en svensk scen. Missa inte Brian Wilson på Konserthuset i Göteborg i augusti!

Konserten arrangeras i samarbete med Nöjet Konsert.

KONSERTINFO:
30.8 Göteborg, Konserthuset

BILJETTINFO:
Biljetterna släpps den 6 juli klockan 10.00, kostar 495 – 670 kronor + serviceavgift och säljs via LiveNation.se, Konserthuset 031-726 53 10, www.gso.se samt Pusterviks biljettkassa 031-130 680.

Rulla till toppen