Brasiliens Vulcano till Sverige i maj

Årets mörkaste turné. Black metal-storheter från världens hörn samlas och ger sig ut på en gemensam och efterlängtad turné som tar dem till både Malmö och Göteborg. Svenska Nifelheim, Brasiliens Vulcano och serbiska The Stone.

Bröderna Erik and Per Gustavsson, eller Tyrant och Hellbutcher, har med sitt Nifelheim blivit ett av våra mest legendariska black metal-band. Kraftigt influerade av den gamla skolans mörka metal, som Venom och Bathory. Så långt ifrån digital och modern teknik man kan komma, har bröderna stuckit ut som ett genuint, tvättäkta och fullkomligt dedikerat band. Hårdare än allt motstånd.

Med över 30 år på nacken har brasilianska Vulcano blivit hela Sydamerikas stora metal-kungar. Pionjärer för kontinentens hårda musik, startade de en era och influerade bland annat Sepultura till ytterligare storverk.

Efter sitt femte album ”Ratrace” från 1990 följde en lång paus utan skivsläpp. Det skulle dröja ända till 2004 innan Vulcano var tillbaka med fullängdaren ”Tales from the Black Book”.

Nu är brasilianarna tillbaka med full styrka och beger sig ut på turné tillsammans med Nifelheim. Med sig har de även med sig det serbiska black metal-bandet The Stone.

Turnédatum
7 maj – KB, Malmö
10 maj – Trädgår´n, Göteborg

Nifelheims livespelningar

Rulla till toppen