Bob Hund till Peace & Love

bob-hund-stor

Bob Hund gör sin Peace & Love-debut! Klart är även att glödheta Veronica Maggio, brittiska Architects och Kleerups nya band Me And My Army förgyller sommarens festival. Försäljningen av biljetter tickar också på i hög takt, de två senaste årens motsvarande perioder har redan passerats.

Dagens artistsläpp:
Bob Hund
Veronica Maggio
Architects (UK)
Me and My Army
Stures Dansorkester
Rob Coffinshaker
Twinflower Band
Hellzapoppin Sideshow (US)

Bob Hund
Bandet som under flera år höll fanan allra högst när det gäller energiska livespelningar är som bekant tillbaka sedan något år och nu gör de äntligen sin Peace & Love-debut, något som vi väntat på väldigt länge. Med den nya skivan Det Överexponerade Gömstället i bagaget kan vi vänta oss en kavalkad av nya hits och gamla godingar.

Veronica Maggio
Under våren kom monsterhiten ”Jag kommer” från det nya albumet Satan I Gatan men redan tidigare har många antagligen stiftat bekantskap med henne i och med den hyllade skivan Och Vinnaren Är… med låtarna ”17 år” och ”Måndagsbarn”.

Architects (UK)
Bandet bildades redan 2004 i Brighton med uppgiften att leverera stenhård musik till hungrande öron, en uppgift de verkligen har lyckats med då de just nu är hetare än någonsin.
De har turnérat med band som August Burns Red och A Day To Remember och i vintras kom deras femte album The Here And Now.

Me And My Army
Andreas Kleerup är tillbaka på allvar, och med sitt nya band bevisar han att han är den enda samtida musikern i det här landet som skriver sakral musik. Pop, psalmer och folkmusik vävs samman till en färgsprakande matta av toner och harmonier. Debutalbumet Thank God For Sending Demons har hyllats av en enad kritikerkår och nu är det dags för Sveriges bästa armé att göra ett besök i Borlänge.

Stures Dansorkester
När det skånska raggabandet Svenska Akademien lade ner verksamheten tog den tidigare akademiledamoten och tillika frontfiguren saken i egna händer och startade en helt ny svängig dansorkester där det största fokuset ligger på reggae och orkesterns första platta, Långsamt Gift I Bestens Buk, kom redan 2006. Nu är den nya plattan Tillvaroturism här och det gör att Sture återigen drar ut på vägarna för att bjuda upp till dans, och ett självklart stopp på vägen är Peace & Love 2011.

Rob Coffinshaker
Med en röst som Johnny Cash och ett skönt countrysväng blir det ett kärt återseende på Peace & Love och i och med att vi offentliggör Rob till festivalen släpper han samtidigt sin nya singel på Youtube.

Twinflower Band
Dalabandet Twinflower Band är Peace & Love Artist senaste tillskott och förenar 60- och 70-talets amerikanska folkrock med skandinaviska harmonier och en gnutta indie.
Med spelglädje och lust styr Twinflower Band sitt musikaliska skepp mot Peace & Love 2011, där de är redo för att bjuda publiken på en färgsprakande show. Linnéa Dixgård står som okrönt drottning på scenen och under våren släpps debutalbumet ”Turn My Blame To Gold”, producerat av Linnéas bror Björn Dixgård.

Hellzapoppin Sideshow [US]
Det här är antagligen något av de mest spektakulära som vi har ställt på en scen på Peace & Love. Kalla det stuntshow, vansinnescirkus eller bara galet för här kommer ett gäng som inte drar sig för att sticka vassa saker genom diverse kroppsdelar eller på annat sätt skada sig oerhört mycket. De tillhör de allra största inom sitt slag.

Peace & Love 2011 äger rum mellan den 28 juni-2 juli i Borlänge.

Rulla till toppen