Black Mountain till Sverige i april

black-mountain-2

Black Mountains sinnesvidgande häxbrygd av tung, retrofylld folk-blues-psykedelia-rock sätter dig i ett drömskt tillstånd som för dig bortom tid och rum till en värld som ekar av klassiska rockstorheter som Led Zeppelin, Jefferson Airplane, Black Sabbath, Velvet Underground och Neil Young’s Crazy Horse. Det Vancouverbaserade hippiegänget har sedan hyllade genombrottsplattan och mindre mästerverket ”In The Future” lett utvecklingen för vänner som Dead Meadow, Graveyard och Howlin’ Rain med samma fascination för fuzziga ljudlandskap och progressiva utflykter på hård bluesbotten.

I höstas kom storslagna uppföljaren ”Wilderness Heart” via grymma indielabeln Jagjaguwar (Bon Iver, Okkervil River, Women), gruppens mäktigaste verk hittills och ett av årets stora rockalbum. Coola vintagemelodier från ett sent psykedeliskt 60-tal slåss med tunga 24-karats riff från ett tidigt storslaget 70-tal. En magnifik rockorkester som drivs av en snortajt mullrande rytmsektion, spöklika orgelljud, geniala riff och det hemliga vapnet i sångerskan Amber Webber och bandledaren Stephen McBeans säreget snygga stämmor. Webbers röst får större plats än tidigare och kompletterar McBeans röst till fyllo samtidigt som albumet är McBeans starkaste samling sånger i karriären.

Detta neo-hippie-kollektivet har flera framgångsrika förgreningar i andra projekt som folkrockpsykedeliska Pink Mountaintops (Stephen McBean), folk-indieduon Lightning Dust (sångerskan Amber Webber och organisten Joshua Wells) och skruvade alt-countrybandet Blood Meridian. De gjorde succé för slutsålda hus i samband med skivsläppet under sin klubbturné i höstas. De är nu tillbaka för nästa himlastormande resa.

Konsertdatum
13 april – Göteborg, Park Lane (Woody West)
14 april – Stockholm, Strand

Mer information om Black Mountains Sverige-spelningar

1 reaktion på ”Black Mountain till Sverige i april”

  1. Småstad lugn. Ungdom är vackert. Följ röst.
    Endast pojken följde flickan. 🙂
    Musiken och sången är bra. Jag gillar trummor och gitarr. Både energisk och mjuka ljud, om än bara i ditt huvud du vill se ut som jag verkligen kan rekommendera.

Kommentarer är stängda.

Rulla till toppen