Birgit Bidder remixar Cajsa Siiks nya singel Dali

Birgit Bidder möter debuterande Cajsa Siik i en kyligt storslagen remix på hennes nya minimalistiska popsingel Dali. För Cajsa är Dali känslocentrat av kommande skivan “Plastic House“ som släpps 5/12 och hon är förälskad i denna 80-talsdoftande fabriksversion. “Mjukt möter hårt och tar känslan med sig in i ett rått, drömskt inferno”. Dali är första officiella remixen av Birgit Bidder som tidigare endast smygsläppt sin remix på bandkamraten Mattias Alkbergs 80 vårar som hon producerade och spelade in med delar av bob hund.

Cajsa Siik debuterade i höstas med första hyllade singeln “Was I Supposed To” som roterat på P3, plockats upp av radiostationer och bloggar i England, Australien och USA och fått fina recensioner av bla. Gaffa. Cajsa Siik började livehösten med att spela förband till Joan As Policewoman, spela live på P4 och snart stundar en turné i Tyskland och Sverige med start i Hausenschaukel, Hamburg 29/11.

Birgit Bidder släppte sitt debutalbum “The Life Home” 2011 och har sedan dess bla. synts och hörts i duetter med Ison & Fille, bob hund, Kajsa Grytt, Mattias Alkberg, som gästartist med punklegenderna Docenterna, dirigent och arrangör Hans Ek’s kammarorkester Modern Fantazias och Mattias Gustavssons (Dungen) jazzklubb Bomullsklubben. Hon har turnerat som förband till Katie Melua & Rebecka Törnqvist mfl. Hennes låt “Psalm From A Heart” spelas i amerikanska tv-serien Private Practice avsnitt God Bless The Child.

Rulla till toppen