Biljetter till Sonisphere släpps på måndag

sonisphere-2009

Biljetter till Sonisphere släpps måndag 9 mars kl. 09.00 och de klara artisterna för festivalen är Metallica, Cradle of Filth, Primal Scream, Lamb of God, Mastodon och Meshuggah!

Tiden har äntligen kommit för mer info om artister och biljettsläpp till Sonisphere, festivalen som går av stapeln den 18 juli i Folkets Park, Hultsfred.

Vår stora headliner Metallica behöver ingen presentation. Rakt av ett av de hårdaste hårdrocksbanden någonsin som har dedikerat de senaste 26 åren till ilskna riffs, vilda solon och oförfalskad volym, vilket har lett till att deras logga har synts på ryggsäckar och skrivböcker lika länge som de har funnits. Ingen kommer bli besviken.

Cradle of Filth – det mest framgångsrika brittiska metalbandet sedan Iron Maiden? Ja, i all fall om man frågar Metal Hammer. Onekligen är de alltid provokativa, alltid med nåt nytt och alltid lika omåttligt populära bland extreme metal-fans. Kom och dansa och sjung med Cradle of Filth på Sonisphere!

En av männen som definerar hårt leverne, Bobby Gillespie, gör med sitt Primal Scream ett besök på Sonisphere. Med rockklassiker som Jailbird, Rocks, Loaded och Country Girl visar Primal Scream att skåpet fortfarande står där det ska.

Varje nytt album har lett Lamb of God till än större uppmärksamhet och ännu fler fans, deras senaste album Wrath gjorde att de tog steget upp till att bli ett av de ledande banden i New Wave of American Heavy Metal. När de är på turné lämnar de ett spår av brända och brutna städer efter sig. Glöm inte att i deras närvaro spelar du efter deras regler.

Ytterligare ett av flaggskeppen i the New Wave of American Heavy Metal är Mastodon. Med flera prisade plattor i ryggen som avhandlar ämnen som Rasputin, astral projektion, tsarernas Ryssland, mytiska pilgrimsfärder och Moby Dick har de gjort sig ett namn som konceptalbumens räddare i nöden.

Meshuggah är en svensk klassiker inom sin genre. Vida erkända för sina komplexa låtstrukturer och sin progressiva musikstil. Rolling Stone har utnämnt dem till ett av de 10 viktigaste hårdrocksbanden och Alternative Press menar att Meshuggah är det viktigaste bandet inom metal. De må vara okända för mainstream-publiken men underground är de otvivelaktigt stora.

Klara artister:
METALLICA – www.metallica.com
CRADLE OF FILTH – www.cradleoffilth.com
PRIMAL SCREAM – www.primalscream.net
LAMB OF GOD – www.lamb-of-god.com
MASTODON – www.mastodonrocks.com
MESHUGGAH – www.meshuggah.net

Speldatum:
LÖRDAG 18 JULI – FOLKETS PARK, HULTSFRED

Biljetter:
1-dagsbiljett utan camping – 995 SEK + service
1-dagsbiljett med tältplats – 1095 SEK + service
1-dagsbiljett med husvagnsplats – 1295 SEK + service
Kombobiljett (Sonisphere + Hultsfred + tältplats hela perioden) – 2250 SEK + service
Festivalbussen – bussfärd och 1-dagsbiljett (se hemsida för priser). Vi rekommenderar starkt Festivalbussen – det lättaste och bästa sättet att ta sig till och från festivalen.

Biljetterna släpps måndagen den 9 mars, kostar 995-2250 kr + serviceavgift via Ticnet www.ticnet.se, 0771-70 70 70, lokala Ticnet-ombud och Festivalbussen www.festivalbussen.com, 0771-190 490. Endast direktköp, inga bokningar. Redan förbetalda biljetter kan lösas ut hos valfritt ATG-ombud.

Kontinuerligt uppdaterad info om festivalen finns på www.sonispherefestivals.com och www.aeglive.se.

Åldersgräns: 13 år.

Rulla till toppen