Biljetter till Opeth släpps på måndag

opeth-2009

“Evolution XX: An Opeth Anthology”

Svenska Opeth – ett av de mest hyllade banden i metallgenren under de senaste 20 åren – kommer att fira sitt 20-års jubileum under våren 2010 med sex exklusiva konserter över hela världen; Stockholm, Essen, Paris, London, New York och Los Angeles.

Frontfiguren Mikael Åkerfeldt säger så här, å bandets vägnar;
”Jag kan knappt tro det.. fuck.. vi firar 20 år!! Jag har spelat med det här bandet i 10 år, sedan jag var 16 år! Det är helt sjukt! Så vitt jag kommer ihåg har vi aldrig haft en releasefest, aldrig firat något officiellt. Så nu är det dags för det! Vi har satt ihop 6 spelningar runt världen och att säga att de kommer att vara superexklusiva skulle vara en underdrift!

Vi har diskuterat låtlistan redan och det verkar som att vi kommer att spela några låtar vi aldrig spelat förut, som fans från hela världen har bett om att få höra år efter år. Vårt mål med de här spelningarna är att ha roligt samtidigt som vi ska ”blow your fucking minds”. Man skulle väl kunna kalla det för ”business as usual” fast samtidigt så kommer det bli väldigt speciellt… tro mig!

Jag kan inte tillräckligt uttrycka hur exklusivt det här kommer att bli! Vi kommer inte att lägga till fler spelningar utöver de 6 som redan är klara, så bestäm tidigt om du vill gå eller inte, (självklart vill du det!). Jag antar att det kommer vara en del av våra fans som kan vara intresserade av att se de här spelningarna.

Vi kommer att ägna större delen av januari till mars åt att repa för det här. Allt för att göra ER så jävla glada! Vi kommer att vara tighta, jävligt tighta… kom och se oss och fira!”

På varje spelning kommer Opeth att spela i två set. I det första setet kommer de att spela deras genombrottsskiva Blackwater Park i sin helhet. Det andra setet kommer att innehålla blandat material från bandets hela katalog. De kommer att spela över två timmar i noga utvalda arenor för att få till en intim, exklusiv och ”du skulle ha varit där”- stämning.

Förutom spelningen på vackra Cirkus på Djurgården i Stockholm kommer Opeth bland annat att spela på berömda och prestigefyllda Royal Albert Hall i London och lyxiga Lichtburg i Essen som är den äldsta biografen i Tyskland.

Vi ses på Cirkus den 30e Mars, om du vill slippa höra: ”Du skulle ha varit där”.

Hemsidor:
www.opeth.com
www.omerch.com
www.northernmusic.co.uk

Speldatum:
March 30 – Cirkus – Stockholm, Sweden
April 1 – Lichtburg – Essen, Germany
April 3 – Bataclan – Paris, France
April 5 – Royal Albert Hall – London, UK
April 7 – Terminal 5 – New York, NY
April 9 – The Wiltern – Los Angeles, CA

Ytterligare information om Stockholms-spelningen samt biljetter hittar du här.

Rulla till toppen