Biljett Nu får rätt mot Live Nation

biljettnu-logoI dag kom avgörandet från Marknadsdomstolen gällande försäljningen av konsertbiljetter till Roxettes comeback på scen den 14 augusti i Halmstad, 2010. Avgörandet innebär att Biljett Nu var i sin fulla rätt att marknadsföra biljetterna till konserten, som flyttades från Anderstorp till Halmstad av Roxettes artistförmedlare Live Nation och Nöjet Konsertbolag AB.

Vi har hela tiden varit trygga i förvissningen att vårt biljettförsäljningsavtal gäller. Biljett Nu har gått in med flera miljoner för att finansiera den här konserten, säger Robert Jakobsson, verksamhetschef på Biljett Nu i Stockholm AB. Vi satsade på Roxette när ingen annan trodde på en konsert med dem.

Trots den ensamrätt som Biljett Nu köpte på minst 15 000 biljetter, så ignorerade Live Nation avtalet och lät sitt eget bolag sälja biljetterna istället. Samtidigt som Live Nations talesman Tomas Johansson offentligt gick ut och baktalade Biljett Nu, säger Hans Haraldson, VD på Biljett Nu.

Live Nation och Roxette mottog 4 miljoner kronor innan de tillsammans med eventarrangören The Race Legends beslutade att flytta konserten från Anderstorp Raceway till Halmstad. Beslutet togs utan att informera Biljett Nu som stått som officiell biljettförsäljare sedan start i februari 2010. Live Nation hävdade i medierna att konsertbiljetter sålda av Biljett Nu efter datumet 8 juli inte gällde för konsertinträde i Halmstad samt påstod vid flera tillfällen att Roxettes fans skulle nekas tillträde till arenan. Nöjet Konsertbolag AB får nu stå för rättegångskostnaderna då Marknadsdomstolen avskriver ärendet till förmån för Biljett Nu.

Biljett Nu är den enda aktören i Sverige som säljer biljetter både direkt för arrangörer och i andra hand. När företaget grundades för tretton år sedan var det enbart biljetter på efterhandsmarknaden som erbjöds. Biljetterna till Roxette har sålts online på www.biljettnu.se.

Rulla till toppen