Biffy Clyro släpper nytt album

biffy-clyro

Skotsk rock har aldrig varit bättre, nu är äntligen Biffy Clyro tillbaka med efterlängtade femte albumet ”Only Revolutions”.

I hemlandet går det som på räls för bandet, deras tre första singlar från albumet har alla gått in top 10 på singellistan. De har även prytt omslagen till alla de musikmagasin värda namnet, till exempel NME och Kerrang.

”Only Revolutions” är producerat av Garth ”GGGarth” Richardson och Josh Homme från Queens of The Stoneage spelar gitarr på några av låtarna.

2007 släppte vi ”Puzzle” som var en enorm succé för bandet och sålde i en kvart miljon ex. De turnerár flitigt och jobbar hårt, de har varit i Sverige senast som förband till ”Queens of the Stoneage” och sedan på Hultsfredsfestivalen 08.

Biffy Clyro bildades 1999 i den lilla byn Ayrshire nära Glasgow. Bröderna Ben (trummor) och James Johnston (bas), och låtskrivaren/hjärnan/ögongodiset Simon Neil (sång, gitarr). De träffades såklart i skolan och startade bandet där. Deras första release heter ”Blackened Sky” och kom ut 2002. De har skapat sig en stadig, växande fanbase som kallar sig för ”Team Biffy”.

Förra året släppte vi singlen ”Mountains” som en stand-alone singel och den gick in top 5 på singellistan och sålde över 100.000 ex i hemlandet. ”Only Revolutions” har under releaseveckan redan sålt guld.

Pressen har kastat sig över nya albumet och en rad fina recensioner har gått i tryck.

”A supremely confident, passionate and gritty work which proves the Ayrshire trio are now among rock’s heavyweights.”The Sun

”It makes a convincing case for the trio as future players on an international scale.”Q

Rulla till toppen