Beyoncé slår försäljningsrekord

Queen B gör skäl för sitt namn. Tidigt i fredags morse svensk tid släppte Beyoncé oväntat sitt femte studioalbum med 14 låtar och 17 videos, endast via iTunes.

Nu slår Beyoncé rekord – hon har på endast tre dagar sålt 828 773 album vilket därmed slår det tidigare iTunes-rekordet med 617 213 sålda album på en vecka med råge. Beyoncé har också toppat iTunes-listorna i 104 länder världen över med sitt nya visuella album. Även här i Sverige har Beyoncé toppat iTuneslistan och succén är ett faktum.

Idag bjuder Beyoncé också på videopremiärerna av ”XO” samt ”Drunk In Love” på VEVO och dessa videos kan avnjutas nedan. “XO” är skriven av Ryan Tedder (One Republic), Terius Nash a.k.a. The-Dream och Beyoncé. “Drunk In Love” är skriven av bland annat Jay-Z, Beyoncé, Timbaland och J.Harmon. De videos Beyoncé släppt med sitt visuella album är inspelade världen över i städer som Houston, New York, Paris, Sydney och Rio de Janeiro.

Även om Beyoncé slår rekord på iTunes så ses inte lanseringsprocessen med blida ögon från alla håll. Den stora butikskedjan Target har valt att inte ens sälja hennes nya album eftersom det släppts på nätet innan det erbjuds de fysiska butikerna.

Rulla till toppen