Basshunter släpper nytt album i september

basshunterSveriges just nu absolut största musikexport, Basshunter, röner extrema framgångar utomlands. Hur många svenska artister finns det som säljer över 300 000 album enbart i England? Och hur många andra svenska artister har till exempel Nya Zeeländarna ens hört talas om? Vi passar då på att nämna att Basshunter sålt tre (3!) gånger platina i Nya Zeeland…

Det är svårt för oss i Sverige att förstå vidden av Basshunters oerhörda popularitet. Han är en av YouTubes absolut mest populära artister, och alla hans videor har mellan 10 och 60 miljoner visningar. Fullständigt makalösa siffror.

Nu är Basshunter tillbaka med nytt material och det med besked. Efter att ha sålt sammanlagt över 1,2 miljoner enheter i UK och med både singel och album på förstaplatsen på listorna släpper Basshunter albumet Bass Generation 30 september i Sverige och första singeln Every Morning gick till radio i förra veckan.

Videon till Every Morning kan du själv se nedan och rapporterna från UK är entydiga: SMASH HIT!

Videon hade högre antal visningar under sin första vecka än ”Now You’re Gone” på YouTube, det är Englands just nu snabbaste klättrare på TV Airplay Chart och självklart ser vi Aylar i huvudrollen tillsammans med Jonas. Denna gång befinner vi oss i ett lite varmare klimat, men videon avslutas under dramatiska former i en riktig cliffhanger…

Every Morning speglar en lite mognare sida hos Basshunter. Självklart återfinner vi det välbekanta, stampande soundet men här även ett vanvettigt catchiga gitarriff.

basshunter-bass-generation

Basshunters andra album, Bass Generation, är uppföljaren till det oerhört framgångsrika fullängdsalbumet Now You’re Gone (titel efter den engelska versionen av Boten Anna), där titellåten var Englands mest säljande danssingel under hela 2008 och spenderade fem veckor i rad på singellistans förstaplats. Icke att förglömma låg även Basshunter etta på Billboards Hot Dance Airplay-lista, till och med före superstjärnan Madonna feat Justin Timberlake!

De senaste månaderna har Basshunter flugit världen runt och framträtt bland annat på scener inför över 60 000 fans, och närmsta tiden ser inte ut att ge någon vila att tala om. Innan en större turné går av stapeln i UK i oktober ska han en runda till Nya Zeeland och under hela november besöks USA på en omfattande turné.

Rulla till toppen