Backyard Babies klara för Putte i Parken

Foto: Mikael Eriksson
Foto: Mikael Eriksson

Tre nya akter är klara för Karlskoga-festivalen Putte i parken 2009.
Det handlar om Backyard Babies, Perssons Pack och Slagsmålsklubben.– Vi är mycket glada över att kunna presentera de här tre banden, säger arrangören Niclas Lagerstam.

Om svaret är ”Backyard Babies” är frågan antagligen ”vad är det som är från Småland, 22 år gammalt, har gett ut elva album, rockar fett och har fått sin replokal omstylad i ett inredningsprogram i tv?”.
Nu kommer Backyard Babies till Putte i parken i sommar och Niclas Lagerstam är mycket nöjd över detta.
– Absolut. Det här är en av landets hetaste liveakter och ett band som alltid ger 100 procent på scenen.
Från debutalbumet ”Diesel and power” 1994 och framåt har ”Dregen” och de andra i bandet lagt Sveriges rockpublik under sina fötter.
Och ända sedan dess har Backyard Babies haft samma medlemmar – Andreas ”Dregen” Tyrone Svensson (sång och gitarr), Johan Blomquist (bas), Peder Carlsson (trummor) och Nicke Borg (sång och gitarr).

Det är ett band med klar kultstatus som nu kommer till Putte i Parken och den har man förutom alla album understrukit med live-dvd:n ”Live”, dokumentären ”Jetlag” och boken ”Blod, svett och dårar”.
Nästa band är på sitt sätt en självklarhet för Putte i parken.
Har man gett ut album som ”Kärlek och dynamit” och ”Kanoner och små, små saker” ligger en spelning i kanonstaden Karlskoga nära till hands.
I sommar kommer Perssons Pack till Putte.
– En personlig favorit, konstaterar Niclas Lagerstam.
Folkrockbandet som inpirerat artister som Lars Winnerbäck och Håkan Hellström är återigen hett på de svenska scenerna efter en paus på några år.
18 februari släpptes ett fullängdsalbum – Öster om Heden – som omedelbart slog hos publik och recensenter.
– Ett band med ett helt eget sound och något jag är väldigt nöjd över att ha kunnat knyta upp till Putte i parken, säger Niclas Lagerstam.
Dessutom kommer Slagsmålsklubben till Putte i Parken.
– Slagsmålsklubben gör endast tre festivalspelningar 2009 och vi är stolta att en av dem blir på Putte i Parken, säger Niclas Lagerstam.
Dit kommer de sex medlemmarna av det band som lämnat titlar som ”Sagan om konungens årsinkomst” och ”Den officiella OS-låten” och som senast landade fullängdaren ”Boss for leader”.

– Även det här är ett band med ett helt eget sound, konstaterar Lagerstam.
Den svenska bitbopgruppen är så långt från mainstream man kan komma men har samlat en allt större publik.
Första månaden ”Boss for leader” fanns på skivdiskarna rusade den upp till tredjeplatsen på listan över de mest sålda albumen i Sverige…
Backyard Babies, Perssons pack och Slagsmålsklubben till Putte i Parken i sommar, alltså.
– Putte får en allt större och bredare aktlista, konstaterar en nöjd Niclas Lagerstam.
– Och det är inte slut än. Inte på långa vägar…

Rulla till toppen