Ashley Tisdale släpper nytt album i juni

ashley-tisdaleAshley Tisdale, sångerskan och skådespelerskan, känd av miljoner som stjärnan i succén High School Musical, kommer att släppa sitt andra album hos Warner Bros. Records, Guilty Pleasure, den 17 juni 2009.

Med ett vasst, gitarrdrivet, poppigt rocksound är Guilty Pleasure ett kreativt och moget steg framåt för denna tilltalande unga sångerska och låtskrivare, som kastades in i en karriär som soloartist med debuten Headstrong som sålde guld 2007. ”Headstrong var en stor erfarenhet för mig, det var mitt första album”, säger Tisdale. ”Denna gång gick jag in och visste precis vad jag ville göra och vilket budskap jag ville förmedla – att jag är 23 år och är inte bara den där söta, gulliga, blonda tjejen ni känner från Disney. Jag har en tuffare sida och jag älskar rock, vilket är saker folk förmodligen inte vet om mig. På varje album man gör får man dela med världen vem man är som person och jag ville att mina fans skulle få se en annan sida av mig. Detta album reflekterar verkligen vem jag är som person just nu.”

Guilty Pleasure är definitivt en äkta avspegling av en tjej som växer upp och uttrycker sina tankar i sånger som i den första singeln ”It’s Alright, It’s OK” – en modig uppbrottslåt som handlar om att vara singel och ha kontroll över sitt eget liv för första gången. ”Jag älskar uppbrottslåtar”, erkänner Tisdale. ”På det här albumet talar jag ut om en massa känslor som tyngt mig från ett tidigare förhållande för att bli av med all frustration som funnits inom mig. Alla kan relatera till dessa ögonblick. Den här låten handlar om hur man måste stå upp för sig själv och inte låta någon stampa på en; det är ett budskap jag vill ska nå ut till andra tjejer.”

Jobbandes med ett urval av de absolut bästa producenterna och låtskrivarna, såsom Kara DioGuardi (Kelly Clarkson, Carrie Underwood), Toby Gad (Beyoncé, Fergie), Billy Steinberg (Madonna), Emanuel Kiriakou (David Archuleta, Nick Lachey) och det svenska produktionsteamet Twin (som var med och skrev Headstrong-singlarna ”Not Like That” och ”Be Good To Me”), skrev Tisdale flera spår på Guilty Pleasure, bland annat ”Acting Out” men även ”Overrated”, om att inte förändra sin personlighet för en kille och även två ballader ”What If” och ”Me Without You”. En annan höjdpunkt på albumet är den självsäkra ”Masquerade”, kanske den mest sofistikerade låt Tisdale har gjort hittills.

”Jag växer och det här är musik jag själv skulle lyssna på”, säger Tisdale. ”På detta album tar jag inte hänsyn till någon annan än mig själv och den jag är som person. Jag tror att alla dessa sånger har ett meddelande och en berättelse som vem som helst kan relatera till. Jag skulle inte kunna sjunga dem om jag inte hade kontakt med mig själv och mina känslor”.

www.ashleytisdale.com

Rulla till toppen