Asha Ali släpper nytt album i oktober

asha-ali

”Det börjar här. Jag skriver ”Hurricane” som ett sista desperat försök att vädja till honom men han får aldrig höra den, han vill inte, han kan inte.

Dagarna avlöser varandra, varje dag är rätt lik den innan men varje dag står jag rakare, samlar självförtroende som kvinna, som mor och som låtskrivare. Detta är hittills mitt livs viktigaste tid och på något sätt förstår jag det. Jag skriver rakt ifrån mitt inre, låter det som alltid har funnits där flöda fritt. Det är inte lätt och jag vill inte, men kapitulerar inför melodierna och orden och har gitarren som min tolkare av de känslor som stormar i mig.

Domen faller, det är slut. Det är slut. Sorgen tar form och har sin gång och jag skriver, ärligare än någonsin och med stort förtroende och respekt för det jag går igenom.

Höstens löv faller med samma beslutsamhet som mitt skrivande. Varje morgon dricker jag kaffe, hittar orden, melodierna och har en klarsynthet inför min sorg. Jag springer inte omkring, letar inte efter någon att fylla tomrummet, vågar vara i det och vågar möta mig själv och mina misstag.
Det är onekligen den hårda vägen jag tar. Hurricane är min storm. Jag rör mig framåt med en obeveklig kraft där varje steg är ett steg närmare mig själv. Det är på samma gång både slutet och början.”

– Asha Ali, 2009

Asha Alis andra album HURRICANE släpps den 7 oktober. Albumet har spelats in och producerats av Asha Ali och Magnus Henriksson, alias Existensminimum, samt Tobias Fröberg.

Adam Olenius från Shout Out Louds gästsjunger på Mr Drummer, och Patrik Andersson (elgitarr, bas) och Fredrik Hermansson (klaviatur) har följt Asha på skiva och på scen sedan debuten. Christophe Öhman står för stråkarna och Joakim Trastell spelar gitarr på In a hurry.

Första singeln Hurricane har hörts i radio sedan tidigare i vår och den vackra videon är regisserad av Johan Tholson. Se den nedan.

Andra singeln The time is now har gått till radio och digitala medier. Låten figurerar även i SAABs världsomspännande reklamkampanj som startar 30 augusti. Även den ser du nedan.

HURRICANE släpps på Ashas egna bolag ASHA ALI MUSIC och släppet administreras av La Firme Management samt distribueras av ADA Nordic.

Rulla till toppen