Armand Mirpour släpper nytt

armand-mirpour-2010Innan det till våren 2011 är dags för det efterlängtade debutalbumet ”Boy Will Sing For Directions Home” är vi nu stolta att på Telegram Records Stockholm etikett kunna presentera EP:n ”I Am A Volcano”. Låten som skulle kunna vara Armands programförklaring är ytterligare ett stycke av den livsbejakande och samtidigt hudnära gitarrpopglädje som är grunden till att vi älskar Armand Mirpour!

Regissören Maceo Frost har precis blivt klar med videon till ”I Am A Volcano” – premiären är satt till den 17 december – men redan nu kan vi bjuda på en exklusiv smygtitt på Armands Facebook: http://facebook.com/armandmirpour.

Som en virvelvind med ett leende från öra till öra och lockar som vägrar att inordna sig i någon som helst frisyr, kliver Armand Mirpour in på den svenska musikscenen. I en Idol-värld av schabloner och välkammade aspiranter kan Armand göra vem som helst avundsjuk med sin naturliga utstrålning och charm.

Artiklar i Dagens Nyheter, Nöjesguiden och Cosmopolitan Magazine har ropat ”Sveriges nya pophopp!” Som låtskrivare har Armand i flera år jobbat med Murlyn gänget (som skrivit och producerat hits till Britney Spears, Madonna och Kylie Minogue).

Ryktet sprider sig också snabbt om liveframträdanden som alldeles kokar över av energi, och en publik som inte kan undgå att dras med i det sväng som åstadkomms av Armand och ett 4 man starkt band. . Under vintern kommer man kunna se Armand live i klubbmiljöer runt omkring i Sverige, mer info kommer från bokningsbolaget United Stage.

Även i den digitala världen har Armand Mirpour haft genomslag; mängder av fans har hittat till www.myspace.com/armandmirpour, där hans låtar har spelats hundratusentals gånger och höstens debutvideo ”Curly Boys Law (Step Aside)” som spelades in med delar av svenska Dodgeball-landslaget har setts av fler än 100.000 på YouTube.

EP:n som också kommer att släppas i CD format innehåller ytterligare 3 outgivna live favoriter: ”Easy My Down” och ”All For Sara” och den enda Svenskspråkiga låten på Armands repetoar ”I hennes små skor”. Dessutom finns här sommarens genombrottslåt ”Curly Boys Law” – kort sagt en väl tilltagen förfest för alla som väntar på debutalbumet. Allt producerat av Magnus Fridh som tillsammans med Armand står bakom den sprakande inramningen till låtarna.

Rulla till toppen