Argentinsk tango kommer till Sverige

orquesta-tipica-fernandez-fierro

Orquesta Típica Fernández Fierro, eller ”La Fierro” som de kallas i folkmun är tangoorkestern från Buenos Aires som har kommit att innebära en nytändning för tangomusiken. Med sin attityd, utseende och passion för tangon lockar de en ny och stor publik till tangon. När OTFF nu för första gången kommer till Sverige är Malmö första staden som gästas på deras Sverigeturné. OTFF innebär en scen- och musikupplevelse utöver det vanliga, innerligt, kraftfullt och sinnligt på samma gång. Det är tango på liv och död.

Äntligen är det Sverigedebut för Orquesta Típica Fernández Fierro, orkestern som tagit den akustiska tangon in i 2000-talet. Med tre fioler och fyra bandoneons fångar 12 manna bandet i mycket den rådande stämningen i dagens Argentina. I en annars traditionell sättning, särskiljer de sig från andra grupper tack vare sin originella attityd till tangon och sitt kraftfulla punkiga sceniska uttryck. I början av 2000-talet fanns det få ställen att spela på, så gruppen började framträda på Buenos Aires gator. Där drog de runt med piano, kontrabas, bandoneon och fiol till invånarnas och turisternas stora glädje. Snart vann de folkets hjärta och räknas numera som den mest populära gruppen i sin generation. Deras första CD blev en succé och ledde fram till att de startade en egen klubb, CAFF. I det legendariska Gardelkvarteret Abasto skapades därmed en kultplats för milongas. De trogna fansen infinner sig, utan tvekan, varje gång ”La Fierro” spelar på CAFF. Tack vare de solida kompositionerna, finurliga arrangemangen virtuositeten och det färgstarka uttrycket, har Orquesta Típica Fernández Fierro inte bara skakat om tangons traditionella fundament, utan de har också gjort stor succé utanför Argentina. Nu kommer de alltså till Sverige och Malmö för första gången, var beredd på icke traditionell, traditionell tango.

Orquesta Típica Fernández Fierro:
Federico Terranova – Violin
Pablo Jivotovschii – Violin
Bruno Giuntini – Violin
Juan Carlos Pacini – Viola
Alfredo Zuccarelli – Cello
Yuri Venturín – Double bass
El Ministro – Bandoneon
Julio Coviello – Bandoneon
Pablo Gignolli – Bandoneon
Eugenio Soria – Bandoneon
Santiago Bottiroli – Piano
Walter ”Chino” Laborde – Vocals

Turnédatum:
17 april – Palladium (Södergatan 15), Malmö kl. 19:30
18 april – Konserthuset, Göteborg
19 april – Södra Teatern, Stockholm

Konserten i Malmö arrangeras av Mix Musik & Musik i Syd i samarbete med Tangoakademin Malmö som står för dansuppvisning i samband med konserten.

Rulla till toppen