Årets klubb blir nytt pris på Manifestgalan

SAMI instiftar ett helt nytt och unikt pris – Årets Klubb – som delas ut på Manifestgalan 2014. Priset är till för att uppmärksamma de klubbar som skapar de bästa upplevelserna för sina besökare och som samtidigt ersätter musiker och artister för deras jobb.

Det nya priset Årets Klubb delas ut för fösta gången i februari 2014. Vinnaren utses av klubbesökarna själva, som nominerar och röstar via schysstmusik.se. Kriteriet för att en klubb ska kunna nomineras är att de har licens med SAMI, Svenska Artisters och Musikers Intresseorganisation. Licensen innebär att klubben betalar SAMI för den musik som spelas, och att SAMI sedan ersätter artisterna och musikerna. I dag har SAMI nästan 500 klubbar över hela landet som kunder och fler än 30 000 anslutna artister och musiker.

Vi vill uppmärksamma framgångsrika klubbar och belöna dem för deras arbete. Det finns inte något liknande pris i branschen och vi tyckte att det saknades. Klubbarna ger inte bara sina besökare upplevelser, de spelar också en viktig roll för artister och musiker. Dels sprider klubbarna musik, dels betalar de till SAMI så att vi kan ersätta artisterna och musikerna. På så sätt kan de fortsätta att spela in musik, säger Elisabet Widlund, kommunikationschef på SAMI.

Nominering till priset
Klubbesökare över hela landet kan nominera sin favoritklubb till priset. Det gör man på schysstmusik.se, som består av en karta där alla schyssta klubbar i landet finns utmärkta.

Nomineringen pågår under perioden 21 oktober till 8 december. De fyra klubbar som fått flest nomineringar när perioden är slut går sedan till final med omröstning. Röstningen pågår under perioden 6 januari till 6 februari 2014. Vinnaren presenteras på Manifestgalan den 7 februari 2014 på Nalen i Stockholm.

Rulla till toppen