Arash favorit i Eurovision Song Contest imorgon

arash-aysel

Svensk-persiske Arash spås av många vara storfavoriten i morgondagens Eurovision Song Contest med sin ”Always” som han framför med AySel. De tävlar för Azerbadjan och fick häromdagen påhälsning, mitt under repetitionen på scen, av ingen mindre än Vladimir Putin, Rysslands tidigare president och numera premiärminister. Arash skriver i sin egen blogg att det var ”ett minne för livet” – se klippet nedan.

Arash är sedan flera år storsäljande stjärna i Ryssland, singeln Pure Love (feat Helena) har tryggt legat på förstaplatsen i fyra veckor på Rysslands största radiostation Europa Plus. Arash är dessutom den första artist någonsin med persiskt ursprung att tävla i Eurovision Song Contest!

I kölvattnet av framgångarna med det självbetitlade debutalbumet som sålt över en halv miljon exemplar runtom i världen – och bland annat belönats med 2 ryska Grammy Awards när han 2006 listades av IFPI som den fjärde bäst säljande internationella artisten, belönades på MIDEM som den bäst säljande svenska debutanten 2005 etc – har Arash spelat och sålt ut arenor världen över.

Arashs andra album, ”Donya”, släpps nu i specialutgåva där ”Always” är inkluderad. Redan sedan tidigare känns radiohitsen ”Donya” (feat Shaggy), ”Suddenly” (feat Rebecca) samt ”Pure Love” (feat Helena) igen och snart släpps singeln ”Kandi” – en duett med Lumidee i nya remixer.

Videon till Suddenly spelades in på Cuba och innehåller bland annat ett gästspel av Felix Sabon, en av Arashs barndomshjältar. Du kan själv se och lyssna till videon nedan.

Under sommaren kommer Arash att fokusera på sin lansering i Frankrike men även bege sig runt världen på turné med sitt tiomannaband.

Rulla till toppen