Ane Brun släpper samlingsalbum

I maj 2013 är det 10 år sedan Ane Bruns debutalbum Spending Time With Morgan släpptes, detta firar hon med att ge ut ett efterlängtat samlingsalbum.

Songs 2013-2013 är fullspäckad med det bästa från Ane Bruns åtta album. Samlingen återspeglar Bruns utveckling från de förtrollande men fragila sånger som byggde hennes tidiga rykte, till den komplexa känsla av drama som karakteriserar hennes senaste album It All Stars With One. Allt detta via allt mer äventyrliga arrangemang och en rastlös ambition att utforska nya musikaliska möjligheter som inte går att blunda för. Albumet har tagit ett decennium att göra och bekräftar Ane Brun som en kompromisslös och vital musikalisk röst.

“Redan på ett tidigt stadium sa jag till mig själv att jag skulle fortsätta göra det här så länge jag tycker om det”, sammanfattar Brun, “och det gör jag – mer än någonsin. Jag sitter fortfarande och plockar på min gitarr framför mina favorit-TV-serier eller med mitt morgonkaffe, precis som jag gjorde med Morgan för 10-15 år sedan. Och det fascinerar mig fortfarande, precis som det gjorde när jag skrev en av mina allra första låtar, “Wooden Body” någonstans kring år 2000 …”

ANE BRUN ”SONGS 2003-2013” släpps i Sverige den 29 maj och efter det beger sig Ane Brun ut på Europaturné. Klara datum för Sverige är:

26 april Stockholm, Berwaldhallen
27 april Stockholm, Berwaldhallen
23 augusti Göteborg, Liseberg

Fler datum tillkommer…

Konserter med Ane Brun

Rulla till toppen