Amaranthe säljer guld

För ganska precis två år sedan föddes något som ingen förväntade sig skulle växa till något så stort. Amaranthe skådade för första gången dagsljuset med sitt självbetitlade debutalbum vilket skulle ge ett stort eko på rock- och metalscenen.

Nu släpper sextetten sitt andra album The Nexus – ett efterlängtat album med stora förhoppningar på sig. Temat och atmosfären på albumet är futuristiskt och ultramodernt. Musiken i sig kommer att vara direkt igenkännbar som Amaranthe men det är definitivt en ny och unik twist på låtarna, säger gitarristen Olof Mörck om The Nexus:

Utöver glädjen av det nya albumet kan gruppen stolt se tillbaka på sin debut. Amaranthe har nämligen blivit tilldelade guldskiva för singeln ”Hunger” från sitt debutalbum. GT var på plats när bandet fick motta guldskivan, här kan du se prisceremonin . ”Hunger” var för övrigt den näst mest visade musikvideon på den svenska Youtube-listan under 2012.

Uppföljaren som redan fått fantastiska recensioner och följs direkt upp med en europaturné. I april är det turnéstopp i Malmö och Stockholm och till sommaren gästar Amaranthe mestadels av rockfestivalerna i Sverige.

Rulla till toppen