Ale Möller Band inviger jazzfestival i Senegal

ale-moller-band-senegal

Gruppen Ale Möller Bands turné i Senegal ingår i kulturutbytet ”Västafrika berättar” och innehåller konserter, workshops och möten med lokala senegalesiska musiker. Satsningen är en del av Ale Möllers arbete som Artist in Residence vid Gävle och Vara Konserthus.

En ambition med kulturutbytet i Senegal är att knyta lokala kontakter och etablera nya partnerskap med lokala organisationer. Tidigare under veckan gavs en bejublad konsert på kulturcentrat Polyvalente i huvudstaden Dakars största förort Guédiawaye, där även den lokala dansensemblen Korakunda framträdde. En annan unik konsert gavs under ett besök i Mamadou Senes hemby ute på den senegalesiska landsbygden i närheten av staden Bambey. Besöket avslutas med en konsert på Dakars mest välrenommerade musikklubb, Just 4 U.

Kulturutbytet med Senegal har blivit möjligt tack vare en av sångarna i gruppen: Mamadou Sene, som de senaste två decennierna varit en ambassadör för den traditionella senegalesiska musiken i Sverige. Tillsammans med Ale Möller har han komponerat nya låtar baserade på traditionella berättelser och sånger från Senegal.

I höst fortsätter utbytet på hemmaplan då Ale Möller Band gör en turné i Sverige tillsammans med gästande artister från Senegal.

Rulla till toppen