ABBA WORLD har världspremiär i London

abbaworld

ABBAWORLD, den enda utställningen i sitt slag om ABBA som är godkänd av gruppens medlemmar själva, kommer att ha världspremiär i London, på Earls Court, den 27 januari 2010. Besökarna kommer att tas med på en spännande och interaktiv resa genom utställningens 25 rum som är sprängfyllda med ett exklusivt urval av musik, filmklipp, bilder och aldrig tidigare visade föremål ur ABBA-medlemmarnas egna samlingar.

Stjärnregissören Jonas Åkerlunds introduktionsfilm välkomnar besökarna och med hjälp av en audioguide kunna ta del av utställningen i sin egen takt. Genom olika interaktiva inslag levandegörs fenomenet ABBA på ett sätt som tidigare inte har varit möjligt. Tack vare holografisk 3D-teknologi kan besökarna uppträda ”live” på scenen tillsammans med ABBA i “Perform with ABBA” och i “Tretow MIX Challenge” kan de mäta sig med Michael B Tretow, genom att försöka mixa ABBA-låtar så nära originalsoundet som möjligt. ABBA-kunskaperna testas i “ABBA QuiZ” och det finns också möjlighet att sjunga, dansa och spela in videos tillsammans med ABBA.

Hela upplevelsen av ABBAWORLD-besöket sparas och kan återupplevas genom det intelligenta biljettsystemet. Filmer och bilder som besökaren har skapat under besöket kan spelas upp igen på www.abbaworld.com. Redan i entrén till ABBAWORLD kommer bilder på besökarna att tas för att sedan dyka upp igen i utställningens olika interaktiva moment – besökarna kommer att se sig själva på skivomslag, affischer och andra välkända bilder.

England har en alldeles speciell betydelse i ABBA:s historia och London är det självklara valet för världspremiären av ABBAWORLD. Det var i England som ABBA-febern startade när ABBA segrade i Eurovision Song Contest med “Waterloo” i Brighton, 1974, och det var där de toppade försäljningslistorna fler gånger än någon annanstans i världen. I England har musikalen Mamma Mia gått för utsålda hus i tio år, och filmen Mamma Mia, som hade premiär 2008, har slagit alla kassarekord och en ny publik har tagit ABBA till sitt hjärta.

ABBA skapade ett legendariskt sound som sålde nära 400 miljoner skivor och fick hela världen att dansa till deras musik. Nu skriver den svenska supergruppen historia igen genom ABBAWORLD, den interaktiva och audiovisuella utställningen om världens mest älskade popikoner. ABBAWORLD är ett världsevenemang som har möjliggjorts genom ett nära samarbete med de fyra ABBA-medlemmarna själva. ABBAWORLD kommer att ge publiken den definitiva upplevelsen av ABBA och utställningen låter fansen komma närmare musiken, magin och minnena än vad som någonsin har varit möjligt tidigare.

Vi, Agnetha, Björn, Benny och jag, är oerhört glada att vara en del av ABBAWORLD och få möjligheten att dela med oss av våra fantastiska upplevelser, säger Anni-Frid Lyngstad. Tack vare de interaktiva inslagen i utställningen kan vi för första gången göra resan genom hela vår karriär tillsammans med våra fans. London har en speciell plats i allas våra hjärtan och vi ser fram emot världspremiären för ABBAWORLD i januari.

Biljettförsäljningen startar kl 10.00 (09.00GMT) torsdag den 3 december 2009 och priset är £22.00 / £19.50 (exklusive bokningsavgift). Biljetter kan köpas via www.livenation.co.uk.

För mer information om ABBAWORLD och utställningen, besök www.abbaworld.com.

Rulla till toppen