30 Seconds To Mars till Sverige i mars

30-seconds-to-mars

30 Seconds To Mars gjorde för några år sen ett bejublat framträdande som förband till Linkin Park i Sverige. I mars kommer Hollywood-skådisen Jared Leto och gänget tillbaka till Sverige för en egen spelning. Vi ser dem på Fryshuset – Arenan i Stockholm den 10 mars. Biljetterna släpps den 20 november!

30 Seconds To Mars bildades i Kalifornien 1998 och släppte sin självbetitlade debutskiva fyra år senare. Med sina hårda riff och tänkvärda texter etablerades bandet snabbt inom den amerikanska alternativa rockscenen och när tiden var kommen för bandets uppföljare, A Beautiful Lie, fyra år senare var framgången ett faktum.

30 Seconds To Mars består av Jared Leto, Shannon Leto och Tomo Milicevic och tillsammans har de, välförtjänt ska tilläggas, dragit ett världsvida intresse till sin musik.

Med mer än 500 livegig i bagaget, varvat med över 100 miljoner Youtube-visningar, 40 miljoner Myspace-spelningar och 1 miljon fans på iLike/Facebook står det tydligt att bandet ända sedan starten har lagt stor vikt vid att kommunicera med, och mot, sin publik. Till detta kan bandet stoltsera med en rad priser och awards (vad sägs till exempel om ett MTV Video Music Award, tre MTV European Music Awards, MTV Latin and Asia Award, en Fuse Award och tre Kerrang!-awards?) och högt klättrande singlar på radiolistorna.

Det har nu gått nästan fyra år sedan succéalbumet A Beautiful Lie landade i musikälskares stereoanläggningar, på rockklubbarnas dansgolv och i festivalprogrammen hos tungviktare som Holländska Pinkpop och amerikanska Lollapalooza, och det är äntligen dags för en uppföljare. I december dyker uppföljaren ”This Is War” upp, ett album som förutom av bandet själva producerats av gigtanerna Flood (U2, Depeche Mode, Nine Inch Nails) och Steve Lillywhite (The Rolling Stones, U2). Som en del i bandets utveckling och helt i linje med deras nära kontakt med sina fans, kommer skivan att komma med inte färre än 2000 olika albumomslag, innehållande tusentals bilder som bandets många fans världen över skickat in. På albumet körar dessutom fanclubs från ett tiotal länder.

I mars kommer 30 Seconds To Mars äntligen till Sverige för sin allra första egna spelning för den svenska publiken! Biljetterna släpps den 20 november.

Hemsida:
www.thirtysecondstomars.com

Konsertinfo:
10.3 Stockholm, Fryshuset – Arenan

Ytterligare information om spelningen samt biljetter hittar du här.

Rulla till toppen