220 Volt till Storsjöyran

Nyligen återförenade 220 Volt spelade på den allra första Yran 1983. Vad är då mer passande på 30-årsjubileumet än att boka bandet? Jo, ännu bättre blir det av att ge bandet en helt egen kväll i Cirkustältet i Badhusparken. Under namnet Headbangers Ballroom agerar 220 Volt dragplåster i en afton fylld med lokal metal. Tillsammans med Souldrainer, Diabolical och Hypertension blir den en hyllning till Jämtländsk hårdrock.

Fjolårets uppskattade konserter i Gamla Kyrkan följs i år upp med två mycket spännande bokningar. Anna Järvinen tar med sig stråkar till 1800-talskyrkan för vad vi misstänker kan bli festivalens vackraste spelning. Dessutom kommer Systraskap att inta kyrkorummet med sin mässande elektroniska musik.

I Storsjöteatern kommer Britta Persson med discodoftande albumet ”If I Was a Band My Name Would Be Forevers” inta salongen. Det gör också Urban Cone som är på plats för att göra en P3 Session.

I Studioscenen blir det ena kvällen hårt punkiga tongångar som dominerar med Armadillo, Moron Express och Djävulskap, medan den andra kvällen drar åt ett klubbigare håll med Johan Alander, Dunderpatrullen och Grotesk.

I samarbete med klubb SAM, klubb 3 och Gamla Tingshuset, har Yran bjudit in Snakka San & SVER till en konsert där den jämtländska publiken för första gången får möta den nya genren ”folkhall”.
Innan konserten, på eftermiddagen, så kommer det även att bli ett ”prova-på-folkdans” på Tingshuset, där allmänheten får möjlighet att gratis lära sig dansa folkdans av en professionell danspedagog. Visste ni t.ex. att det går utmärkt att dansa schottis till reggae?
Efter konserten blir det folkdans för hela slanten med spelmän från trakten.

På Klubblanduppträder också : Landstrom. Ellen Sundberg, Quotes, Martina & Madeleine, George Kilby JR (US).

Klubbland är en del av Storsjöyan och pågår 24-25 juli på Storsjöteaterns tre scener, i Gamla Kyrkan, i ett cirkustält i Badhusparken, Tingshuset och på en Ångbåt

Det kommer vara en mosaik av olika roliga konserter och upplevelser i nya sammanhang, allt för att använda så mycket av staden, vattnet och den miljö festivalen äger rum i.

Tillträde till Klubblandsarrangemangen kommer att ingå i Yrans tvådagars festivalpass, i mån av plats. Du kommer även kunna köpa biljett till enskilda konserter på plats.

Camping, tivoli, försäljning av alla de slag som hör festivalen till kommer att börja redan på onsdagen. Krogstråket drar i vanlig ordning igång veckan innan festivalen, fredag 19 juli.

Rulla till toppen